I går besluttede dommerkommiteen sig for vinderen, og nu kan vi fortælle jer hvem det er!

DR Talentprisen er oprettet af DR for at hjælpe unge, spirende dokumentarister til at få gang i karrieren. Kriterierne er en original ide og en brændende ambition om at realisere denne. Vinderen får, udover 25.000 kr. i udviklings- og produktionsstøtte fra DR, løbende professionel vejledning af en DR-redaktør samt professionelt udstyr til rådighed, venligst udlånt af Filmværkstedet. Bliver filmen fantastisk, vil den få mulighed for at blive vist på en af DR’s kanaler.

6 film blev udvalgt som finalister i går på CPH:DOX, hvor hver skulle pitche sin ide på 7 minutter. Filmene var: De sagde det var umuligt, Cykelakademiet i Rwanda, Kald mig beskidt, Habibi, Playmate og I skovens dybe stille ro.

 

Og vinderen af Talentprisen 2017 er….

“Kald mig beskidt” af Mie Mollerup Jørgensen og Maria Houborg!

’Kald mig beskidt’ undersøger det seksuelle sprog, ”dirty talk”. Filmen handler dog ikke blot om sex, målrettet unge mennesker – det er et feministisk projekt mod bemyndigelsen af vores kroppe, et undertrykt, lystfuldt sprog, og muligheden for at råbe op med det. Dokumentaren er opbygget som et eksperiment, eller en undersøgende rejse mod at lære ”et nyt sprog” – fokus er på vores tvivl, skam, forlegenhed og lyst til at forføre. Vi vil tale med sexologer, ringe til telefonsexarbejdere, sende en fræk sms til en kæreste og italesætte det svære, og det ømme i at blotte sig.

Tilykke til Mie og Maria! Vi glæder os til at se, hvad de kommer til at lave i det næste år.