TV2 & CPH:DOX har for tredje år i træk indgået et samarbejde, der sætter fokus på helt nye danske dokumentarfilm.

Se programmet i samarbejdet nedenfor.

Et ægte par

Sidsel og Christian er begge 26 år gamle og bor sammen på̊ en familiegård på̊ Fyn. De har kendt hinanden i 10 år, været kærester i 6, og nu skal de endelig giftes. Det har Sidsel nemlig drømt om, siden hun mødte Christian for første gang, for hun er lidt af en romantiker og kalder ham konsekvent for ‘sin prins’. Sidsel og Christian har en ganske særlig og umiddelbar tilgang til verden og kærligheden. De har begge Downs syndrom, og de forholder sig til verden og til hinanden ganske ærligt og ufiltreret – ofte med et overraskende poetisk, skævt blik og en filosofisk overbygning, som vi alle kan lære meget af.

 

Læs mere

Kirsebæreventyret

Tilbring en aften med nogle af Danmarks største gastronomiske iværksættere, når CPH:DOX inviterer til verdenspremiere på Eva Mulvads dokumentarfilm “Kirsebæreventyret” i selskab med lakridskongen Johan Bülow, Mikkeller-grundlægger Mikkel Borg og kirsebærvinbonden Harald Krappe.

 

 

Læs mere

Forglem mig ej

Hvad får en mor til at give sit barn væk? Det er det store spørgsmål i Sun Hee Engelstofts gribende hjerteknuser af en film om tre koreanske kvinder, der er blevet gravide uden for ægteskab og nu skjuler sig for omverden, til de har født. De bor på et kvindehjem drevet af den viljestærke forstanderinde Im på en sydkoreansk ø, hvor smukke landskaber står i skarp kontrast til det voldsomme dilemma, som kvinderne går igennem: skal de beholde deres barn eller bortadoptere det? Vi kommer helt tæt på i Engelstofts lavmælte, følsomme portræt af en forbudt verden, set gennem hendes egne erfaringer som koreansk adopteret.

 

Læs mere

Amys vilje

Etiopiske Amy forlod sit hjem, da hun var 9 år gammel og blev erklæret klar til at blive adopteret til en dansk familie. Men Amy faldt aldrig til i Danmark, og nu er det hendes drøm at få omstødt myndighedernes beslutning, så hun kan vende tilbage til sin biologiske familie. Filmen om hende følger hende i hele fem dramatiske år, fra hun er 13 til hun fylder 18, og er en intim fortælling om de systematiske overtrædelser af børns rettigheder, der finder sted i det internationale adoptionssystem – set gennem en teenagers øjne. En stærk historie om en kvindes vilje til at bestemme over sit unge liv.

 

Læs mere

Run like a girl

Visiline Jepkesho fra Kenya er et kæmpe løbetalent og står efter en sejr ved Paris Marathon i april 2016 overfor sit internationale gennembrud. Visilines største drøm er at tjene penge nok til at bygge et nyt hus til sin familie og sikre dem et godt liv ude af fattigdommen. Men for at gøre det bliver hun nødt til hele tiden at forlade sin familie for at rejse på træningsophold og deltage i løb rundt omkring i verden. ‘Run Like a Girl’ følger Visiline igennem fire afgørende år, hvor hun kæmper med at finde sin vej i en mandsdomineret og konservativ verden.

 

Læs mere

Den døde soldat

Jacob Panton bliver ramt af en granat, skudt fem gange af en snigskytte og dør på operationsbordet. Mirakuløst bliver han genoplivet og overlever med nød og næppe angrebet fra Taleban på hans sidste patrulje i Afghanistan. Hjemme venter en hård kamp for Jacob og hans familie. Den nu tidligere kampvognskommandør er så hårdt såret, at han ikke kan vende tilbage til kammeraterne i Forsvaret, og i frustration over hvor dårligt systemet tager hånd om sårede soldater, finder han langsomt en ny mening med livet. Hans nye livsprojekt bliver at hjælpe andre sårede veteraner tilbage til en tålelig tilværelse.

 

Læs mere

I samarbejde med