Nye tilføjelser til årets musikprogram

Vores musikprogram toner frem. Internationalt anerkendte Félicia Atkinson (FR) i et særligt møde med den prisvindende filmskaber Ben Rivers (UK) samt elektronisk klubshow i verdensklasse med britiske Actress (UK) er netop blevet tilføjet vores musik program, som allerede tæller 13 internationale og danske navne, heriblandt DJ Nigga Fox, Kali Malone, Little Dragon og Christophe Chassol

Mellem den 18 og 29. marts slår dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX atter dørene op til 12 dage med dokumentarfilm i alle afskygninger, kunst, debatter, talks – og som altid et særligt kurateret musikprogram, der både tæller årets stærkeste musikfilm og audiovisuelle live-koncerter med danske stjerneskud og internationale ikoner. Félicia Atkinson og Actress er de seneste tilføjelser til musikprogrammet, der lanceres i sin fulde længde fredag den 7. Marts på Copenhagen Contemporary med filmvisning og fest, og .

Actress + Young Paint
Pumpehuset, 21. marts 20:00
Køb billet her.

Digital duet mellem mand og maskine.
Oplev en unik digital duet mellem mand og maskine når Actress udforsker de kreative og sociale potentialer i kunstig intelligens sammen med sin AI-karakter Young Paint.

Engelske Darren Jordan Cunningham aka Actress har siden sin debut udgivelse ’Splazsh’ boret sig fast som en pioner på den engelske klubscene. Elementer fra 2-step, garage og Detroit-techno bliver blandet ind i det uforudsigelige mørke basunivers.

Siden albummet ’AZD’ fra 2017 har Actress bevæget sig ud over klubmusikken og udgav i 2018 sit 6. album ’LAGEOS’ i samarbejde med London Contemporary Orchestra. Hans seneste projekt, der blev udgivet som et mini-album, og som nu kan opleves som en live AI/AV-performance, er en udforskning af potentialet i kunstig intelligens. Her performer Actress side om side med sin AI-karakter Young Paint, der vil optræde som en live-size multi-screen projektion på scenen.


Félicia Atkinson X Ben Rivers

Kunsthal Charlottenborg, 25. marts, 20:00
Køb billet her.

Poetiske lydbilleder i unikt samarbejde
I et kunstnerisk møde indtager den enigmatiske lydkunstner Félicia Atkinson og eksperimentelle filmskaber Ben Rivers i et unik møde i Social Cinema på Charlottenborg Kunsthal.

Oplev Atkinsons abstrakte og ambiente musikunivers sammenvæves med Rivers cinematiske billeder.

Den franske musiker, poet og visuelle kunstner, Félicia Atkinson, har med sin sammenvævning af dragende elektroniske lydbilleder og hviskende monologer opnået anerkendelse i det elektroniske musikmiljø verden over.

På denne særlige aften akkompagneres musikken af en billedside skabt unikt til festivalen af den visionære kunstner og filminstruktør Ben Rivers. Hans brug af analoge medier samt blandingen af dokumentarisme og fiktion har gjort ham til en tilbagevendende gæst på CPH:DOX, hvor hans film er blevet vist adskillige gange og er blevet tildelt flere priser.

Koncerten præsenteres i samarbejde med ALICE cph.


Music Programme Launch

Copenhagen Contemorary, 07. februar, 20:00
Køb billet her.

Det komplette musikprogram for CPH:DOX 2020 præsenteres fredag den 7. februar på Copenhagen Contemporary i forbindelse med en særvisning af Marie Loisers kalejdoskopiske dokumentarfilm ‘Felix in Wonderland’, der går tæt på det tyske synthesizer-geni Felix Kubin. Efter visningen vil danske Excelsior indtage scenen med sin elektroniske barok-klingende popmusik.

Offentliggjorte koncerter i koncertrækken AUDIO:VISUALS 2020

Excelsior (DK), 7/2, Copenhagen Contemporary

Moses Boyd (UK), 24/2, Hotel Cecil

Jerusalem In My Heart (CA), Kali Malone (US) og Lucrecia Dalt (CO), 4/3, ALICE

Little Dragon (SE), 10/3, VEGA

Nurse (DK), 18/3, Aveny-T

Christophe Chassol (FR), 19/3, Hotel Cecil

Zu (IT), 19/3, ALICE

Sir Was (SE), 20/3, Ideal Bar

DJ Nigga Fox + Rita Maia (PT), 20/3, Kunsthal Charlottenborg

Actress (UK), 21/3, Pumpehuset

Manna X CPH:DOX feat. Kilo Kish, Nadia Tehran, Necklace, BishBusch, 21/3 KPH Volume

Félicia Atkinson (FR) x Ben Rivers (UK), 25/3, Kunsthal Charlottenborg

Aleksi Perälä (FI), 21/3, Xenon, Huset-KBH

Plaid (UK), 26/3, Lille VEGA

1900 (SE), 28/3, Lille VEGA

 

Offentliggjorte musikfilm i serien SOUND & VISION 2020 

Lisbon Beat (Instr. Rita Maia, Vasco Viana)

White Riot (Instr. Rubika Shah)

Felix in Wonderland (Instr. Marie Losier)