På årets CPH:DOX kan publikum opleve den overvældende totalinstallation ‘Martyr’ – en interaktiv måltids-performance udover det sædvanlige – når værket får verdenspremiere på festivalen. Værket er instrueret af Johan Knattrup Jensen og produceret af Makropol.

Hvad sker der i krydsfeltet mellem mad, virtual reality og performance? Det undersøger ‘Martyr’. I en time lang performance udforskes blandt andet maden som politisk kampplads, dyrevelfærd i performancekunstens navn, teknologiengs påvirkning i sociale sammenhænge og det religiøse rum, hvor ritualer er uomgængelige.

Værket er skrevet og instrueret af Johan Knattrup Jensen og produceret af Makropol. Menuen er sammensat af Frederik Bille Brahe.

Hele forestillingen er på engelsk og varer ca. en time, der inkluderer en hemmelig tastingmenu og drinks. 

Om forestillingen

Donald traf et valg. Dér i sandkassen traf han et valg, der ændrede hans liv for evigt. Donald valgte at angribe! Nu, 30 år senere, er Donalds valg om at angribe på menuen igen. ‘Martyr’ er en dinner-performance, hvor du skal spise, drikke og lege.

Info

‘Martyr’ har premiere den 18. marts og løber frem til den 28. marts på Apollo Bar på Kunsthal Charlottenborg. Der vil være tre forestillinger om dagen i tidsrummet 17:00, 19:00 og 21:00, hvor kun ti mennesker bliver lukket ind pr. forestilling. 

Kom 15 minutter før forestillingen starter, da dørene lukker præcis ved forestillingens start. Menuen er fastlagt og består af kød og alkohol. Billetten koster 595 kr. pr. person og kan ikke refunderes. 

Billetter købes her.