Hvert år har vi fornøjelsen af at byde internationalt anerkendte og danske filmskabere, producere, skuespillere, kunstnere og musikere velkommen til CPH:DOX.

Er du interesseret i at interviewe en af årets filmskabere? Her har vi samlet en liste over de gæster, der står til rådighed for interviews, og vi hjælper altid gerne med at sætte interviews op enten før eller under festivalen.

 

DOX:AWARD

Ai Weiwei (The Rest) er blevet kaldt den mest indflydelsesrige kunstner i vor tid. Hans politiske aktivitet har gået hånd med hans kunstneriske visioner og gennem 30 år skabt enestående, vigtige værker med menneskerettigheder og humanisme i centrum. Den kinesiske dissident vender tilbage til CPH:DOX med verdenspremieren på ‘The Rest’. I København fra 21.-23. marts.

Phie Ambo (Genopdagelsen). Danske Phie Ambo tilhører den poetiske og personlige dokumentartradition. Hun har beskæftiget sig med store emner som familierelationer, kærlighed, kreative processer, kunstig intelligens, bæredygtighed og bevidsthed med film som ‘Family’, ‘Så meget godt i vente’ og ‘Når du kigger væk’. Hun er desuden medstifter af Den Grønne Friskole på Amager og aktuel på CPH:DOX med ‘Genopdagelsen’ – et demokratisk eksperiment, der slipper børn løs i naturen.

Beniamino Barrese (The Disappearance of My Mother) er en italiensk filmfotograf og instruktør. Hans instruktørdebut, ‘The Disappearance of My Mother’, er en intim og meget personlig film, hvor Barrese følger sin egen mor, den tidligere supermodel Benedetta Barzini, i hendes forsøg på at forsvinde fra verden. I København, med sin mor, fra 25.- 28. marts.

Sarah J. Christman (Swarm Season) er en amerikansk dokumentarist, der skaber film om spændingsfeltet mellem mennesker, teknologi og natur. Hendes kortfilm er blevet vist på en lang række internationale filmfestivaler, herunder MoMA Documentary Fortnight, Rotterdam, Toronto, New York, og the Los Angeles Filmforum. Hendes spillefilmdebut, ‘Swarm Season’, får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 23.-30. marts.

Petra Costa (The Edge of Democracy) er en af de mest toneangivende og prisvindende brasilianske dokumentarfilminstruktører, og har stået bag film som ‘Olmo & the Seagull’ og ’Elena’. Hun er aktuel på årets festival med sin personlige film, ‘The Edge of Democracy’, der skildrer den aktuelle politiske situation i landet efter valget af præsident Jair Bolsonaro. I København fra 25.-29. marts.  

Pia Hellenthal (Searching Eva) (tyskland) arbejder både indenfor fiktion og dokumentar. Hendes tidligere kortfilm har vundet priser på en række internationale filmfestivaler som Karlovy Vary, New York og Oberhausen. ‘Searching Eva’, der havde verdenspremiere på årets Berlinale, er Hellentals første dokumentar i spillefilmlængde. I København fra 25.-30. marts. Filmens hovedperson Eva Collé vil desuden også gæste CPH:DOX.

Mikel Cee Karlsson (A Stranger) er en svensk filminstruktør, tidligere professionel skateboarder og partner i Ruben Östlunds Plattform Produktion. Han er instrueret to dokumentarfilm i spillefilmlængde samt flere musikvideoer for velkendte kunstnere som Fever Ray og Junip. ‘A Stranger’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Enrico Masi (Shelter) er en italiensk musiker og dokumentarist. Grundlægger af Caucaso Factory, hvorfra han har arrangeret, instrueret, komponeret og opført adskillige film, happenings og koncerter i Italien og Europa. ‘Shelter’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 20.-22. og 25.-27. marts.

Dina Naser (Tiny Souls) er en jordansk filmskaber, der har beskæftiget sig med flygtninge gennem dokumentarfilm i flere sammenhænge. Hendes kortfilm er blevet vist på filmfestivaler i hele verden, og kortfilmversionen af ‘Tiny Souls’ vandt publikumsprisen ved Jordanian European Film Festival. Filmens lange version får sin verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-31. marts.

Karen Stokkendal Poulsen (On the Inside of a Military Dictatorship) er en dansk dokumentarist. Hun har en kandidat i Statskundskab fra Københavns Universitet og Master of Arts i Screen Documentary fra Goldsmiths College i London. Derudover har hun en baggrund i Udenrigsministeriet og har undervist i faget International Relations på Københavns Universitet. Hun debuterede som instruktør med dokumentarfilmen ‘Forhandleren’ (2014), der omhandler EU’s chefforhandler Robert Cooper.

John Skoog (The Ridge) er svensk instruktør, kunstner og fotograf med en lang række soloudstillinger bag sig. Hans værker centrerer sig om sociale kontekster og skildrer både vores kollektive historie og hverdag med en poetisk, fiktionel atmosfære. Skoog har vundet en lang række priser for både sine udstillinger og film. Han bor og arbejder i København.

Marie Skovgaard (Reformisten) er en dansk dokumentarist. Hun står bag årets åbningsfilm og er stærkt optaget af minoriteter og ligestilling; temaer, der også har været gennemgående i hendes tidligere projekter, DR-serien ’Børn alene på flugt’ (Children on the Run) og det digitale projekt ‘Syriatypes’. Derudover har hun co-instrueret VR-projektet ‘Afripedia’ og lavet film i Syrien.

 

New:Vision Award

Haig Aivazian (Prometheus) er en libanesisk kunstner og filmskaber, der arbejder på tværs af en lang række medier. Hans arbejde inkluderer blandt andet installation, tegninger, skulpturer og performances, som beskæftiger sig med politiske refleksioner. Hans YouTube-montage ‘Prometheus’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 23.-25. marts.

Mania Akbari (A Moon for My Father), er en internationalt anerkendt kunstner og filmskaber fra Iran, hvis radikale og revolutionære film har været emne for retrospektiver på festivaler og cinemateker i Europa, bl.a. København. Akbaris film behandler ofte temaer som seksuel identitet, kvinder, ægteskab og abort. ‘A Moon for My Father’, skabt sammen med den britiske kunstner Douglas White, får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 24.-26. marts.

Diana Allan (So Dear, So Lovely), er en canadisk antropolog og filmskaber. Hun har en Ph.D. i antropologi ved Harvard Universitet og hendes senest bog ‘Refugees of the Revolution: Experiences of Palestinian Exile’ udforsker nationalismen og overvågningen i flygtningelejren Shatila. Hendes psykogeografiske ‘So Dear, So Lovely’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 27.-30. marts.

Cindy Coutant (Télédésir) er en fransk kunstner og filmskaber, der tænker og skaber med base i teknogenese. Hendes bio-psykedeliske monsterfilm ‘Télédésir’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 27.-29. marts.

Ezekiel Morgan ( •  ) er en australsk installationskunstner og filminstruktør med base i Berlin og redaktør af det kunst-filosofiske tidsskrift Pollen. Hans beskedent betitlende nye kortfilm ‘• ‘ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 27.-29. marts.

Hira Nabi (All That Perishes at the Edge of Land) er filmskaber, multimediekunstner og forfatter. Hendes værker undersøger fortrængninger i det urbane landskab, bevægelse og migration, infrastruktur og miljø. Hendes nye kortfilm får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-31. marts.

Arash Nassiri (Darwin Darwah) er en iransk filmskaber med base i Frankrig. Han har tidligere instrueret kortfilmene ‘Tehran- Geles’ og ‘City of Tales’. ‘Darwin Darwah’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 27.-29. marts.

Nour Ouayda, (‘Towards the Sun’) er en libanesisk filmskaber og filmskribent. Hendes nye kortfilm ‘Towards the Sun’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 23.- 29. marts.

Ben Rivers  (Now, at last!) er en international superstjerne inden for visuel kunst og eksperimentalfilm. Hans værker er udstillet i mange lande og har vundet priser på en lang række festivaler, bl.a. to gange på CPH:DOX med ‘Two Years at Sea’ og ‘A Spell to Ward Off the Darkness’. Hans seneste værk, ‘Now, at Last!’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

SUPERFLEX (Western Rampart) er en internationalt anerkendt kunstgruppe med base i København. Gruppen blev grundlagt i 1993 af Rasmus Nielsen, Jakob Fenger og Bjørnstjerne Christiansen. Deres værker beskæftiger sig med sociale temaer og søger gennem kunsten at skabe forandring. Deres nye kortfilm ‘Western Rampart’ har verdenspremiere på CPH:DOX.

Clemens von Wedemeyer (Transformation Scenario) er en tysk videokunstner med soloudstillinger på bl.a. Museum of Contemporary Art i Chicago og Neuer Berliner Kunstverein. Hans billed-essayistiske ‘Transformation Scenario’ får international premiere på CPH:DOX. I København fra 26.-27. marts.

Douglas White (A Moon for My Father) er en britisk kunstner og skulptør, der primært arbejder med found materials. Hans værker og videokunst har været udstillet på gallerier og museer over hele verden. White har skabt ‘A Moon for My Father’ sammen med den eksilerede iranske instruktør Mania Akbari. I København 24.-29. marts.

 

F:ACT Award

Julien Elie (Dark Suns) er filmskaber fra Montreal, Canada. Han står bag film som ‘The Last Meal’, ‘The One Who Knew Too Much’ og nu ‘Dark Suns’, som giver et dybdeborende indblik i den korruption og voldsepidemi, der hærger Mexico. I København fra 25.-30. marts.

Fredrik Gertten (Push) er en svensk prisvindende filmskaber, producer, journalist og æresdoktor ved Malmö Universitet. Han har med sine film fokus på globale temaer og uretfærdighed – senest med ‘Push’, der undersøger den globale boligkrises omfang og årsager. Filmen får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 22.-25. marts

James Jones (On the President’s Orders) er en britisk prisvindende filmskaber, hvis film har givet indblik i lukkede miljøer i blandt andet Nordkorea, Saudi-Arabien og Irak. ‘On the President’s Orders’, der graver dybt ned i den filippinske præsident Rodrigo Dutertes erklærede ‘war on drugs’, får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 23.-28. marts.

Richard Ladkani (Sea of Shadows). Østrigske Richard Ladkani har som instruktør og filmfotograf vundet stor international anerkendelse for sine prisvindende film. Med ‘Sea of Shadows’ dykker han ned i et af verdens smukkeste økosystemer, der hastigt ødelægges af mexicanske narkokarteller og den kinesiske mafia. I København fra 21.-23. marts.

Luke Lorentzen (Midnight Family) er en amerikansk instruktør, uddannet i kunst og kunsthistorie fra Stanford University. Hans værker undersøger oversete elementer af hverdagslivet og udfordrer den non-fiktive fortælling. ‘Midnight Family’, der handler om antihelte i Mexico City, får international premiere på CPH:DOX. I København fra 22.-27. marts.

Renato Martins (Favela Frontlines) er en brasiliansk instruktør, producer og filmklipper – og medstifter af det kritisk undersøgende produktionsselskab Jacqueline Filmes. ‘Favela Frontlines’, der bogstaveligt talt stiller sig midt i skudlinien i Rio de Janeiros evigt eskalerende narkokrig, får international premiere på CPH:DOX. I København fra 23.-31. marts.

Robert Oey (The Good Terrorist) er en hollandsk filminstruktør, der har fokus på politik og konflikt fra et hollandsk perspektiv i sine film. ‘The Good Terrorist’, der gennemgår sagen om Jason Walters, som blev pågrebet med planer om at begå et terrorangreb i Haag, får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Olivier Sarbil (On the President’s Orders) er en fransk prisvindende filmskaber, der i mange år har dækket krig og konflikt verden rundt. Sammen med James Jones står han bag ‘On the President’s Orders’, der graver dybt ned i den filippinske præsident Rodrigo Dutertes erklærede ‘war on drugs’, og får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Robert Schabus (Democracy LTD) er en østrigsk instruktør med speciale i social-dokumentarisme. ‘Democracy LTD’, som tager pulsen på Europas demokratiske tilstand anno 2019, får verdenspremiere på CPH:DOX og er udover F:ACT AWARD nomineret til Politikens Publikumspris. I København fra 21.-27. marts.

Tommy Gulliksen (War of Art) er en norsk instruktør, journalist og medejer af produktionsselskabet Norsk Fjernsyn. Han er bl.a. kendt for sin dokumentariske trilogi om Utøya og tv-dokumentarserien ‘Da vi styrte landet’. ‘War of Art’, der undersøger, hvad der sker, når en gruppe kunstnere rejser på udveksling i Nordkorea, får international premiere på CPH:DOX. I København fra 26.- 29. marts.

Marjolaine Grappe (The Color of Justice) er en fransk graverjournalist og dokumentarist, der sidste år blev tildelt den mest prestigefulde pris for journalister i Frankrig, Albert Londres Prisen, for hendes film ‘All the Dictator’s Men’. Med ‘The Color of Justice’ gennemgår Grappe den retssag, der burde have været, efter at den civile Erik Garner døde i et politigreb på fortovet i New York i 2014. I København fra 21.-24. marts.

Jeff Reichert (American Factory), amerikansk instruktør og producer, der står bag en række prisvindende film. Senest som producer af ‘American Factory’, der vandt instruktørprisen på Sundance i år og får sin internationale premiere på CPH:DOX. I København fra 25-31. marts.

 

NORDIC:DOX

Gustav Ahlgren (The Revenge of the Diva) er en svensk journalist og dokumentarinstruktør, der tidligere har skabt filmene ‘Barn utan papper’ (2012) og ‘Balkongen’ (2014). ‘The Revenge of the Diva’, som Ahlgren har instrueret sammen med Emelie Jönsson, får international premiere på CPH:DOX. I København fra 20.-30. marts.

Emelie Jönsson (The Revenge of the Diva) er en svensk filminstruktør og producer og har tidligere produceret dokumentarfilmene ‘Barn utan Papper’ (2012) og ‘Kärrtorp efter smällen’ (2014). Sammen med Gustav Ahlgren har hun instrueret ‘The Revenge of the Diva’ om Sveriges glemte operasanger Siv Wennberg. I København, sammen med Siv Wennberg, fra 27.-28. marts.

Sturla Pilskog (Håbets ø) er en norsk filmskaber med en master i Visual Anthropology fra University of Tromsø. Han ejer produktionsselskabet Blåst Film sammen med sin bror. ‘Håbets ø’, der får verdenspremiere på CPH:DOX, er hans debut i spillefilmlængde. I København fra 20.-31. marts.

Sidse Torstholm Larsen (Håbets ø) er en dansk filmskaber, som tidligere har instrueret kortfilmen ‘Alianaak’ om et grønlandsk fodboldhold i Danmark. Hun har en master i Visual Anthropology fra University of Tromsø. ‘Håbets ø’, der er instrueret sammen med Sturla Pilskog, er hendes debut i spillefilmlængde.

Lina Mannheimer (Mating) er en svensk instruktør og producer, og har arbejdet med instruktør Gilles Bourdos på New Yorks Salty Features. Mannheimer har bl.a. skabt kortfilmen ‘Kontraktet’ (2010) og spillefilmdebuten ‘La Cérémonie’ (2015). I København med de to hovedpersoner fra hendes online-romantiske ‘Mating’, 22.-24. marts.

Viktor Nordenskiöld (Feministeren) er en svensk instruktør, producer og tidligere nyhedsreporter. Han har tidligere instrueret en lang række dokumentarfilm, herunder den prisvindende ‘Out of this World’ (2014) og ‘The Clip’ (2015). ‘Feministeren’, får verdenspremiere på CPH:DOX, og Nordenskiöld er i København med filmens feministiske udenrigsminister, Margot Wallström, 24.-31. marts.  

Kaspar Astrup Schröder (Don’t Give a Fox) er en dansk instruktør. Han har tidligere instrueret ‘De dømtes børn’ (2017), ‘Big Time’ (2017) og den Bodil-nominerede ‘Lej en familie A/S’. ‘Don’t Give a Fox’ om et all-girl skate crew på roadtrip gennem Danmark, får verdenspremiere på CPH:DOX.

Emil Langballe (Q’s Barbershop) er en dansk instruktør og aktuel med to film i konkurrence på årets festival: ‘Et Ægte Par’ (NEXT:WAVE Award) om et kærestepar med Downs syndrom og ‘Q’s Barbershop’, om en helt særlig frisørsalon i Vollsmose. Filmen får verdenspremiere på CPH:DOX.

Sun Hee Engelstoft (Forglem mig ej) er en dansk instruktør og har tidligere stået bag hybrid-kortfilmen ‘På balkonen’ og ‘Uden ord’. Hun er desuden fotograf på årets åbningsfilm ‘Reformisten’. ‘Forglem mig ej’, der er en hjerteknuser fra en koreansk ø for anbragte gravide piger, får verdenspremiere på CPH:DOX.

Petter Sommer (The Men’s Room) er en norsk dokumentarist og journalist ved NRK. Han har tidligere lavet tv-dokumentarene ‘Når pappa dreper’ (2013) og ‘Operasjon konspirasjon’ (2014), som begge vandt den norske pris Gullruten. Sammen med Jo Vemund Svendsen har han skabt det rørende korportræt ‘The Men’s Room’, der får international premiere på CPH:DOX. I Københavnfra  23.-25. marts.

Jo Vemund Svendsen (The Men’s Room) er en norsk dokumentarfilmskaber og journalist, der står bag det rørende korportræt ‘The Men’s Room’, som kommer til CPH:DOX med hele det 30 mand store kor. I København fra 23.-26. marts.

Emily Norling (All We Own) er svensk instruktør, manuskriptforfatter og fotograf. Hendes tidligere film tæller ‘Who I Am and All I Own, I Carry Each Day’. ‘All We Own’, der får international premiere på CPH:DOX, er hendes første lange dokumentar. I København fra 22.-26. marts.

Arthur Franck (The Hypnotist) er en finsk dokumentarfilmskaber. Sammen med producer Oskar Forstén grundlagde han produktionsselskabet Franckforstén i 2006, og sammen har de lavet dokumentarfilm siden. Franck dimiterede fra Arcada University of Applied Sciences med en Bachelor of Arts i 2009. I København fra 24.-27. marts.

Egil Håskjold Larsen (Where Man Returns) er en norsk instruktør. ‘69 Minutes of 86 Days’ var hans første lange dokumentar, og filmen høstede stor anerkendelse og internationale priser. ‘Where Man Returns’ er et meditativt panorama fra Europas nordligste spids og får international premiere på CPH:DOX. I København fra 21.-24. marts.

Benjamin Langeland (Once Aurora) er en norsk instruktør, klipper og fotograf, og har sammen med Stian Servoss skabt det intime portræt af den norske sangerinde Aurora, der får international premiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Stian Servoss (Once Aurora) er fotograf og instruktør fra Bergen. Han begyndte at arbejde for Flimmer Film i 2013 som fotograf på dokumentarserien ‘The Fjord Cowboys’. Serien er TV2 Zebras mest populære serie og er blevet nomineret til de norske Emmys ti gange. I 2017 blev Servoss seriens instruktør og ansvarlig for den femte sæson. I København med ‘Once ‘Aurora’, instrueret sammen med Benjamin Langeland, 25.-28. marts.

Olivia Chamby-Rus (Ulveland) er opvokset i Sverige med polske forældre og uddannet instruktør fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje i 2015. Hendes poetiske dokumentarspillefilm ’Ulveland’ om livet på Blågårds Plads i København, set gennem de lokale børn og unges øjne, får verdenspremiere på CPH:DOX.

 

Next:Wave Award

Emil Langballe (Et Ægte Par) er en dansk instruktør og aktuel med to film i konkurrence på årets festival: Q’s barbershop’ om en frisørsalon i Vollsmose (Nordic:Dox) og ‘Et Ægte Par’ om et kærestepar med Downs syndrom. Hans tidligere værker tæller blandt andre ‘Mon de kommer i natten?’ om en afghansk flygtningefamilie i risiko for deportation. ‘Et Ægte Par’ får verdenspremiere på CPH:DOX.

Aboozar Amini (Kabul, City In the Wind) er en afghansk filmskaber med base i Amsterdam. Han debuterede med den prisvindende film ‘KabulTehranKabul’ (2010) og har siden instrueret en lang række dokumentarer, heriblandt ‘On the String of Forgetfulness’ (2011) og ‘Where Is Kurdistan?’ (2016). I København fra 25.-28. marts.

Matthias Lintner (Property) er en italiensk filmskaber og kunstner med base i Berlin. I 2013 kuraterede han udstillingen ‘Art squad’ i Berlin Mitte, og han har produceret og instrueret flere musikvideoer, kortfilm og spillefilmen ‘Kleine Bremer Höhe’. ‘Property’ om et fristed for og af skæve eksistenser i Berlin, får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-30. marts.

Juan Palacios (Inland) er spansk filmskaber med base i Holland. Han arbejder med eksperimentelle videoer og observerende dokumentarer, med særlig interesse for grænserne mellem menneskelig kultur og natur, mystik og materialisme. Hans sensoriske field trip fra Don Quixotes gamle græsgange får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 20.-31. marts.

Floor van der Meulen (The Last Male on Earth) er en hollandsk filmskaber, kendt for filmene ‘9 days: From My Window in Aleppo’ (2016), der vandt en European Film Award som bedste Europæiske kortfilm. ‘The Last Male on Earth’, der er et tragikomisk og forstemmende portræt af verdens sidste hvide han-næsehorn, får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 24.-27. marts.

Lina Alabed (Ibrahim) er en palæstinensisk-jordansk journalist og filmskaber, opvokset i Syrien og med base i Libanon. Hun debuterede med dokumentaren ‘Damascus, My First Kiss’ (2012). ‘Ibrahim’ er et filmbrev til Alabeds far og får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 22.-25. marts.

Miguel Nunes (You See the Moon) er en portugisisk instruktør og skuespiller. Han spiller selv hovedrollen i sin instruktørdebut, den autofiktive ‘You See the Moon’, der får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Olivier Cheval (The Dream of Lady Hamilton) er en fransk videokunstner og filmskaber, der har udstillet på gallerier rundt omkring i Europa og vist film på flere franske filmfestivaler. ‘The Dream of Lady Hamilton’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Pernille Lystlund Matzen (House of Furies) er en dansk filmskaber, skribent og kulturanmelder. Hun er uddannet i kunsthistorie og moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet og University of Columbia. Hun instruerede i 2015 eksperimentalfilmen ‘Hestebetvingeren’ sammen med Nanna Rebakka. Sammen har de også skabt kortfilmen ‘House of Furies’, der får verdenspremiere på CPH:DOX.

Nanna Rebekka (House of Furies) er dansk filmskaber og arbejder i feltet mellem hybrid fiktion, dokumentar og videokunst. Hun har en master i kunsthistorie og moderne kultur fra Columbia University, Universitat de Kunste, Berlin og Københavns Universitet, og har arbejdet som kunstanmelder på Information. I 2015 instruerede hun sammen med Pernille Lystlund Matzen eksperimentalfilmen ‘Hestebetvingeren’. Sammen har de også skabt kortfilmen ‘House of Furies’, der får verdenspremiere på CPH:DOX.

Isa Willinger (Hi, AI) er en tysk filmskaber, som tidligere har instrueret den prisvindende kortfilm ‘Away From All Suns’, skabt mens hun endnu gik på filmskole i München. ‘Hi, AI’, hendes debut i spillefilmlængde, portrætterer vores nye medborgere: robotterne og får international premiere på CPH:DOX. I København fra 26.-28. marts.  

Thorbjorg Jonsdottir (A Tree is Like a Man) er en islandsk visuel kunstner og eksperimenterende filmskaber med base i Island og New York. Thorbjorg arbejder særligt med 16mm film, videoinstallation og collage. Hendes ayahuasca-shamanistiske ‘A Tree is Like a Man’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 20.-24. marts.

Rikke Luther (Concrete Nature) er en dansk filmskaber og ph.d.-studerende ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet. Hendes arbejde beskæftiger sig med nye interrelationer skabt af klimaforandringerne og deres påvirkning på landskaber, sprog, politik, økonomi, lovgivning, biologi. ‘Concrete Nature’ får verdenspremiere på CPH:DOX.

Brett Story (The Hottest August) er en amerikansk filmskaber, geograf og underviser på School of Image Arts på Ryerson University. Hun har tidligere instrueret filmen ‘The Prison in Twelve Landscapes’ (2016), som har vundet adskillige prider. ‘The Hottest August’ om hedebølge i New York og racisme i Charlottesville får international premiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Keith Walsh (When All is Ruin Once Again) er en irsk instruktør og fotograf, bosiddende i provinsbyen Gort, der er centrum for hans poetiske og cinematiske sort/hvid-film ‘When All is Ruin Once Again’, der får international premiere på CPH:DOX. I København fra 22.-24. marts.

Nathalie Biancheri (I Was Here) er en prisvindende instruktør fra Storbritannien. Hendes kortfilm har vundet internationale priser og er blevet vist på festivaler som SXSW, Edinburgh, London og Palm Springs. Den drilske metafilm ‘I Was Here’ er instrueret sammen med Ola Jankowska og får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.  

Ola Jankowska (I Was Here) er en polsk filmmager, der arbejder i Polen og England. Hun har skabt både fiktions- og dokumentarfilm, som er blevet vist på festivaler verden over. Den drilske metafilm ‘I Was Here’ er instrueret sammen med Nathalie Biancheri og får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.  

 

An Evening With

Srećko Horvat er en kroatisk filosof, forfatter og politsk akitvist, og er blevet af det tyske ugemagasin Der Freitag kaldt ‘en af den mest spændende stemmer fra sin generation. På årets CPH:DOX er Horvat vært for An Evening With… sammen med Pamela Anderson. I københavn fra 28.-30. marts.

Pamela Anderson er en canadisk-amerikansk skuespiller, model, forfatter og aktivist. Kendt for sin medvirken i Playboy og ‘Baywatch’, men også en aktiv forkæmper for dyre- og menneskerettigheder. På årets CPH:DOX er Anderson vært for An Evening With… sammen med Srećko Horvat. I københavn 29. marts.

Natasha Khan, kendt som Bat for Lashes er en engelsk sanger, sangskriver og multiinstrumentatlist, der producerer, mixer, masters og skaber sound designs. I København fra 22.-24. marts.

 

Hits

Alexandre O. Philippe (Memory: The Origins of Alien) er en schweizisk filminstruktør. Han har tidligere lavet dokumentarer om velkendte filmklassikere, blandt andet ’78/52’ (2017) som undersøger den berømte badescene i ‘Psycho’. I ‘Memory: The Origins of Alien’ fortæller han historien om Ridley Scotts klassiker. I København fra 24.-30. marts.

Frédéric Tcheng (Halston) er en fransk filmskaber, der fik sit internationale gennembrud med dokumentarfilmen ’Dior and I’ (2014). Nu er han aktuel med endnu en modefilm ‘Halston’ om det amerikanske modeikon af samme navn. I København fra 22.-30. marts.

Valerie Rosier (Holy Tour) er en belgisk instruktør og manuskriptforfatter, som blandt andet er kendt for den prisvindende kortfilm ‘Good Night’ (2008) og ‘Sundays’ (2011). Kommer til København med Tour de Frances-forsmagen ‘Holy Tour’ fra 23.-26. marts.

Méryl Fortunat-Rossi (Holy Tour) er en fransk instruktør, som blandt andet har vundet priser for sin kortfilmL’ours noir’ (2015) og ‘Mauvaise lune’ (2011). Kommer til København med Tour de Frances-forsmagen ‘Holy Tour’ fra 23.-25. marts.

Emil Trier (The Other Munch) er en norsk instruktør og forfatter og bror til Joachim Trier, med hvem han har skabt ‘The Other Munch’. Brødrene er i København, sammen med Karl Ove Knausgård fra 25.-26. marts.

Joachim Trier (The Other Munch) er en norsk instruktør, som fik sit internationale gennembrud med den anerkendte spillefilm ‘Oslo, 31. august’ (2011). Siden har han blandt andet instrueret spillefilmene ‘Louder than Bombs’ (2015) og ‘Thelma’ (2017). Sammen med sin bror, Emil Trier, har han skabt ‘The Other Munch’. Brødrene er i København, sammen med Karl Ove Knausgård fra 25.-26. marts.

Michael Lei (A Taste of Sky) er filminstruktør og fotograf. Han har tidligere instrueret en række anmelderroste musikvideoer og kortfilm-dokumentaren, ‘Catch A Monster’ (2016), som ligesom ‘A Taste of Sky’ foregår i Bolivia. Filmen om Claus Meyers gastronomiske løft til det bolivianske køkken får verdenspremiere på CPH:DOX og Lei kommer til København sammen med Claus Meyer, fra 21.-24. marts

Elizabeth Sankey (Romantic Comedy) er en britisk filminstruktør, komponist og skuespiller. Hun har tidligere komponeret musik til filmen ‘Beyond Clueless’ (2015) og debuterer som instruktør med ‘Romantic Comedy’, der er skabt af klip fra romantiske komedier. I København fra 21.-23. marts.

Penny Lane (Hail Satan?) er en amerikansk prisvindende dokumentarinstruktør og producer. Hun har med found footage-filmen ‘Our Nixon’ og den animerede ‘Nuts’ manifesteret sig som en af tidens mest radikale og uforudsigelige dokumentarister. Nu kommer hun til CPH:DOX med den aktivistiske og stærkt underholdende ‘Hail Satan?’. I København fra 22.-27. marts.

Nicolás Lasnibat (The Invented Biography) er en chilensk filminstruktør, som er uddannet og arbejder i Frankrig. Han har lavet en række prisvindende kortfilm, herunder ‘Treinta Anos’ (2006) og ‘A New Dance’ (2010). I København fra 21.-23. marts.

Liza Mandelup (Jawline) er en amerikansk instruktør og fotograf. Hun blev i 2018 kåret af Filmmaker Magazine til ‘one of the 25 New Faces of Independent Cinema’. Hun har instrueret en lang række reklamer for mærker som Adidas og Chanel. ‘Jawline’ er hendes første lange dokumentarfilm. I København fra 22.-27. marts.

Adele Tulli (Normal) er instruktør og skuespiller, kendt for filmene ‘365 Without 377’ og ‘Rebel Menopause’. Hendes film behandler ofte temaer om køn og seksualitet, og udover sit arbejde med dokumentarfilm underviser hun på University of Sussex. I København fra 21.-23. marts.

David Dietl (Berlin Bouncer) er en amerikansk filminstruktør med base i Berlin, hvor han også er uddannet. Han har arbejdet med både dokumentarfilm, spillefilm og reklamer. I hans filmografi findes blandt andet ‘GG 19’ (2007) og ‘König von Deutschland’ (2013). I København fra 21.-23. marts.

Pablo Briones (Baracoa) er en argentinsk filminstruktør, filmklipper og fotograf med base i Schweiz. Han har instrueret en række kortfilmdokumentarer herunder ‘A Barca’ (2015) og ‘A Beira de Lisboa’ (2013). I København med den drømmerisk smukke sommerskildring fra Cuba, ‘Baracoa’, fra 28.-30. marts.

Alex Winter (Trust Machine: The Story of Blockchain) er en britisk-amerikansk instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller. Han har blandt andet vundet priser for ‘Deep Web’ (2015) og er aktuel på CPH:DOX med hele to hyperaktuelle film (‘Trust Machine: The Story of Blockchain’ og ‘The Panama Papers’). I København fra 25.-27. marts.

 

Danish:DOX

Carl Olsson (Pantrimonium) er en svensk filminstruktør med base i København og uddannet på Den Danske Filmskole. Olsson iagttager med skarpt og kærligt øje det lille menneske og undersøger mærkværdighederne i vore systemer og kulturer.

Katrine W. Kjær (Amys vilje + Run Like a Girl), Danmark, er uddannet som multimediedesigner og har siden 1999 arbejdet som instruktør og producer på dokumentar- og reportageproduktioner, primært for primetime tv. Hun har verdenspremiere på hele to nye film på CPH:DOX, ‘Amys vilje’ og ‘Run Like a Girl’.

Omar Shargawi (Western Arabs) er en dansk skuespiller og instruktør, kendt for ‘Gå med fred Jamil’ og ‘Al Medina’. Hans film har fået anerkendelse på en række store filmfestivaler som Nordisk Panorama, Rotterdam og Dubai.

Eva Mulvad (Kirsebæreventyret) er en dansk instruktør, der fik sit internationale gennembrud med ‘Vores lykkes fjender’ (2006), vist på IDFA og Sundance. Hun vandt prisen for bedste dokumentarfilm i Karlovy Vary med ‘The Good Life’ (2010). ‘A Modern Man’ premierede på CPH:DOX i 2017, og i år har Mulvad verdenspremiere med ‘Kirsebæreventyret’.

Andreas Johnsen (Alexander Tovborg – Troens Ridder) er instruktør, producer og ejer af produktionsselskabet Rosforth. Johnsen fik sit internationale gennembrud med ‘Ai Weiwei – The Fake Case’ (2013), der vandt en Bodil som årets bedste danske dokumentarfilm. ‘Alexander Tovborg – Troens Ridder’ får verdenspremiere på CPH:DOX.

Kristian Nordentoft (Gadejørgen) er en dansk kunstner, rebel, filminstruktør, animator og musiker, bassist i bandet BliGlad og uddannet animations- og spil-instruktør fra Den Danske Filmskole. På CPH:DOX med ‘Gadejørgen’, der præsenteres live på Aveny-T.

Mette Korsgaard (Min uimodståelige mand) er en dansk prisvindende filmmager med mere end 20 års erfaring i at producere dokumentarer, først for DRTV og nu som uafhængig instruktør og producer. Hendes personlige, underholdende og kritiske film om kønsligestilling og manglen på samme, ‘Min uimodståelige mand’ får verdenspremiere på CPH:DOX.

 

Fiction for Real

Mia Engberg (Lucky One). Den svenske filminstruktør lavede i 2013 dokumentarfilmen ‘Belleville, Paris’ om et gammelt forhold med den kriminelle Vincent fra Paris. Nu tager hun igen fat de gamle dokumentaroptagelser og bruger dem i en ny selvstændig opfølger til filmen – den autofiktive metafortælling, ‘Lucky One’. I København fra 27.-30. marts.

Anna Odell (X&Y) er en svensk kunstner instruktør, og fik sit store gennembrud med ‘Gensynet’, der vandt to svensk Guldbagger. Hendes nye hybridfilm ‘X&Y’ med hende selv, Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Thure Lindhardt og Jens Albinus på rollelisten får premiere i forbindelse med CPH:DOX og vises hver dag under festivalen. I København fra 20.-22. marts.

Andrew Hevia (Leave the Bus Through the Broken Window) er en cubansk-amerikansk filmskaber fra Miami med en master i Media Entrepreneurship fra the Gabelli School of Business på Fordham University. Han var co-producer på Oscarvinderen ‘Moonlight’ og har international premiere på ‘Leave the Bus Through the Broken Window’ på CPH:DOX. I København fra 29.-31. marts.  

Ulaa Salim (Danmarks sønner) er en dansk instruktør og manuskriptforfatter, uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2017 med afgangsfilmen ‘Fædreland’, der blandt andet var nomineret til en Robert. ‘Danmarks sønner’ (2019) er Salims spillefilmdebut som både instruktør og manuskriptforfatter.

Matthew Heineman (A Private War) er en amerikansk Oscar-nomineret og Emmy-vindende filmskaber, der er blevet kaldt ‘one of the most talented and exciting documentary filmmakers working today’. Hans film tæller ‘Cartel Land’ (2015) og City of Ghosts’ (2017). ‘A Private War’ om krigsreporteren Marie Colvin er Heinemans første fiktionsspillefilm. I København fra 20.-22. marts.

Jennifer Fox (The Tale) er en amerikansk filmproducer, fotograf og instruktør og vandt international anerkendelse og juryprisen på Sundance allerede med sin første dokumentarfilm ‘Beirut: The Last Home Movie’ (1987). Emmy-nominerede ‘The Tale’ er hendes første spillefilm, baseret på hendes egen oplevelse af seksuelt overgreb i teenageårene. Laura Dern spiller filmens Jennifer Fox. I København fra 22.-24. marts.

Johannes Nyholm (Koko-di Koko-da) er en svensk videokunstner og filminstruktør, der har høstet stor anerkendelse og masser af fans for sine animerede serier og musikvideoer. Nyholm spillefilmdebuterede med ‘Kæmpen’ (2016), og hans nye spillefilm ‘Koko-di Koko-da’, der har danske Peter Belli på rollelisten, fik verdenspremiere på Sundance i år. I København fra 22.-24. marts.

Mathias Broe (the hOpening) er dansk instruktør, med afgang fra den alternative filmuddannelse Super16. ‘the hOpening’ er en narrativ musikvideo om familie, tab og sorg med musik af Lennart Ginman m.fl. Filmen får verdenspremiere på CPH:DOX.

Soudade Kaadan (The Day I Lost My Shadow) er en syrisk filminstruktør, født i Frankrig. Hun har instrueret og produceret dokumentarfilm for Al Jazeera Documentary Channel, UNDP og UNICEF, og stod bag ‘Obscure’, der var nomineret til DOX:AWARD i 2017. ‘The Day I Lost My Shadow’ er hendes første fiktionsfilm og vandt prisen for bedste debut på Venedig Film Festival. I København fra 23.-30. marts.

Ognjen Glavonic (The Load) er født i Jugoslavien og uddannet filmskaber fra Beograds Universitet. I hans studietid instruerede han tre kortfilm, der blev vist ved mere en 50 internationale filmfestivaler. ‘The Load’, der skildrer Kosovo-krigens menneskelige konsekvenser, er hans første fiktionsfilm og har siden premieren i Cannes vundet adskillige priser. I København fra 28.-30. marts.

 

Artist & Auteurs

Victor Kossakovsky (Aquarela) er en internationalt berømmet russisk filmskaber, der har vundet adskillige priser for film som ’Tishe!’ (2003) og ‘¡Vivan las antípodas!’ (2011). Kossakovsky kommer til CPH:DOX med det dansk co-producerede billedepos ‘Aquarela’. I København fra 24.-28. marts.

Yolande Zauberman (M) er en fransk filminstruktør og manuskriptforfatter. Hun har blandt andet fået stor anerkendelse for sin debut ‘Classified People’ (1988) og senest ‘M’, der vandt Juryprisen i Locarno. I København fra 28.-30. marts.

Malena Szlam (Altiplano) er en chilensk kunst-filmskaber, der arbejder i krydsfeltet mellem film, installation og performance. Hendes arbejder er blevet udstillet på toneangivende festivaler som Toronto, Rotterdam og New York, og på museer som danske Louisiana. I København fra 20.-25. marts.

Anna Eborn (Transnistra) er en svensk instruktør som blandt andet er kendt for den prisbelønnede ‘Pine Ridge’ (2013), ‘Lida’ (2017) og ‘Epifanía’ (2016). I København med sin smukke ungdomsfilm fra et glemt hjørne af verden fra 22.-26. marts.

 

SOUND & VISION

Thom Zimny (The Gift: The Journey of Johnny Cash) er en amerikansk filmskaber, der står bag musikdokumentaren ‘Elvis Presley: The Searcher’ samt en meget lang række værker om Bruce Springsteen. Derudover klippede han den ikoniske HBO-serie ‘The Wire’, hvilket han vandt en Primetime Emmy for i 2001. Han har tidligere været aktuel på CPH:DOX med filmen ‘The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town’ om Bruce Springsteen. ‘The Gift: The Journey of Johnny Cash’ får international premiere på CPH:DOX. I København fra 25.-30. marts.

Jawad Sharif (Indus Blues) er en prisvindende filmskaber fra Pakistan. Han har arbejdet på en række sociale og kulturelle projekter med temaer som menneskerettigheder og social uretfærdighed, og hans første spillefilm, ‘K2 & The Invisible Footmen’, har vundet priser ved flere internationale filmfestivaler. I København fra 19.-22. marts.

Sophie Huber (Blue Note Records: Beyond the Notes ) er schweizisk instruktør og skuespiller, kendt for filmene ‘After Effect’ (2007), ‘Harry Dean Stanton:Partly Fiction’ (2012) og nu den jazz-coole ‘Blue Note Records’. I København fra 20.-22. marts

Søren Frederiksen (Fribytterdrømmen) er en dansk filminstruktør og debuterer i en alder af blot 20 år med ‘Fribytterdrømmen’ om bandet Fribytterdrømme. Filmen får verdenspremiere på CPH:DOX.

Jacob Frössén (The Heart is a Drum) er en svensk instruktør. Han er blandt andet kendt for ‘En film om Olle Ljungström’ (2009), ‘Henric de la Cour’ (2013) og ‘Sara-Vide Ericson’ (2014). ‘The Heart is a Drum’ om trommebeatet motorik, får international premiere på CPH:DOX. I København fra 20.-22. marts.

Seamus Murphy (A Dog Called Money) er filminstruktør og krigsfotograf. Han er kendt for filmen ‘A Darkness Visible: Afghanistan’ (2011). Derudover har han tidligere arbejdet sammen med PJ Harvey ved tilblivelsen af albummet Let England Shake (2011). I København fra 22.-25. marts

Tyler Q Rosen (Doin’ My Drugs’) er en amerikansk producer og instruktør med sit eget produktionsselskab Whalefilm. ‘Doin’ My Drugs’ om danske Thomas Buttenschøn i Zambia, er hans første featurelange dokumentar. Filmen får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 23.-25. marts.

Troels Jensen (Gunga Sain) er en dansk instruktør, der er aktuel med kortfilmen ‘Gunga Sain’ om den døve trommeslager Gunga Sain fra Pakistan og hans rejse til en 800 år gammel sufi-festival midt i Pakistans Sinth-ørken.

Mike Christie (New Order: Decades) er en prisvindende britisk tv- og filminstruktør med et omfattende og alsidigt oeuvre for tv-stationer som BBC, Channel 4, Sky og Discovery. ‘New Order: Decades’ får international premiere på CPH:DOX. I København fra 22.-24. Marts.

 

Europa

Vitaly Mansky (Putin’s Witnesses) fra Rusland er et af de mest toneangivende instruktørnavne i det østlige Europa og er i høj grad kendt for filmen ‘Under The Sun’ om livet i Nordkorea. I ‘Putin’s Witnesses’ har han fulgt Putins vej til magten lige omkring årtusindskiftet. I København fra 22.-25. marts.

Alison Klayman (The Brink) er en prisvindende amerikanske instruktør, særligt kendt for sit værk ‘Ai Weiwei: Never Sorry’, der har vundet adskillige priser og som fik biografpremiere i Danmark. Nu er hun tilbage med ‘The Brink’ om Donald Trumps tidligere rådgiver, Steve Bannon, der er rykket videre til Europa for at forene Europas nationalistiske strømninger. I København fra 22.-25. marts.

Eszter Hajdu (Hungary 2018) er en ungarsk filminstruktør og journalist. Hun har instrueret den prisvindende film ‘Judgement in Hungary’ og er nu tilbage med en ny film om Ungarn og højrepopulismen, ‘Hungary 2018’. I København fra 25.-30. marts sammen med den afgåede ungarske premierminister Ferenc Gyurcsány (25.-26. marts).

Rohan Kalyan (Badiou) er dokumentarist og professor i International Studies ved Virginia Commonwealth University. Han er aktuel på CPH:DOX med ‘Badiou’ om den franske filosof af samme navn. I København fra 21.-25. marts.

Gorav Kalyan (Badiou) er en amerikansk filminstruktør, uddannet fra California Institute of the Arts og kendt for sit arbejde med filmene ‘Good Morning’ (2009), ‘Aurora notte’ (2013) og ‘Perverted Virtue’ (2014). Sammen med sin bror Rohan har han skabt ‘Badiou’. I København fra 23.-27. marts.

 

Change

Alex Winter (The Panama Papers) er en britisk-amerikansk instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller. Han har blandt andet vundet priser for ‘Deep Web’ (2015) og er aktuel på CPH:DOX med hele to hyperaktuelle film (‘Trust Machine: The Story of Blockchain’ og ‘The Panama Paper’). I København fra 25.-27. marts.

Arthur Pratt (Survivors) er en filminstruktør og producer fra Sierra Leone. Han har tidligere instrueret kortfilm og flere tv-dokumentarer, og så er han er medejer og stifter af WeOwnTV i Freetown Media Center i Sierra Leone, der støtter lokale produktioner, medieuddannelse og karriererådgivning. I København fra 24.-27. marts.

Nanfu Wang (One Child Nation) er en kinesisk instruktør med base i New York. Hendes debutfilm ‘Hooligan Sparrow’ (2016) deltog og vandt priser på en lang række internationale filmfestivaler. ‘One Child Nation’ vandt hovedprisen på årets Sundance og får international premiere på CPH:DOX. I København fra 25.-27. marts.

Marwa Zein (Khartoum Offside) er en sudanesisk-egyptisk filmskaber, født i Mecca, Saudiarabien, og har bl.a. studeret på Den Danske Filmskole. Hun har sit eget produktionsselskab ORE Productions med base i Khartoum. ‘Khartoum Offside’ er hendes første dokumentar i spillefilmlængde. I København fra 22.-30. Marts.

 

Science

Pernille Rose Grønkjær (Hunting for Hedonia) er en dansk dokumentarist, der fik sit internationale gennembrud med filmen ‘The Monastery’, som vandt hovedpræmien ved IDFA. ‘Hunting for Hedonia’ om den kontroversielle psykiatriske behandlingsmetode ‘deep brain stimulation’ er en filmatisering af bogen ‘Lystens pioneer’ af Lone Frank og får verdenspremiere på CPH:DOX.

Jeppe Rønde (Almost Human) er en dansk filminstruktør. Han instruerede i 2003 sin første dokumentar i spillefilmlængde, ‘Jerusalem, min elskede’ (2003), som indbragte adskillige priser. Rønde har siden bl.a. stået bag ‘The Swenkas’ (2005) og spillefilmdebuten ‘Bridgend’ (2015), der var åbningsfilmen på CPH PIX. Hans visionære videnskabs-essay ‘Almost Human’ får verdenspremiere på CPH:DOX.

Adam Bolt (Human Nature) er en amerikansk filmskaber, klipper og manuskriptforfatter, der har arbejdet med en lang række prisvindende dokumentarfilm herunder ‘Inside Job’ (2010) og ‘Years of Living Dangerously’ (2014). ‘Human Nature’ er hans instruktørdebut og omhandler det genetiske superværktøj CRISPR. I København fra 22.-27. marts.

Timothy Wheeler (Chasing Einstein) er en Emmy-nomineret amerikansk fotograf og dokumentarist. Wheeler har en master fra UC Berkeley Graduate School of Journalism og har produceret for bl.a. Discovery, Animal Planet, PBS, The New York Times Co., and truTV. ‘Chasing Einstein’ om opgøret med Einsteins relativitetsteori er instrueret sammen med Steve Brown og får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 21.-27. marts.

Steve Brown (Chasing Einstein) er direktør ved medievirksomheden Ignite Channel og har produceret film om kunst, innovation og kultur. Hans første dokumentarfilm af spillefilmlængde, ‘Spark: A Burning Man Story’ (2013), havde premiere på SXSW. Senere har han produceret dokumentarfilmen ‘Poached’ (2015), instrueret af Timothy Wheeler. Sammen har de verdenspremiere på CPH:DOX med ‘Chasing Einstein’. I København fra 21.-26. marts.

Alfred Birkegaard (The Open Window) er forsker i videnskabsfilosofi på RUC og i samarbejde med Novozymes har han blandt andet undersøgt, hvordan brugen af ny teknologi forandrer og muliggør nye former for kollaborative kulturer, der benytter internettet til at skabe videns- og netværksbaserede organisationsstrukturer. ‘The Open Window’ om internettets betydning for to unge piger fra et fattigt kvarter i Delhi har verdenspremiere på CPH:DOX.

Will Sloan (The Open Window) er en amerikansk entreprenør, journalist og filmskaber. Sammen med Alfred Birkegaard og Daniel Oxenhandler har han skabt ‘The Open Window’ om internettets betydning for to unge piger fra et fattigt kvarter i Delhi. Filmen har verdenspremiere på CPH:DOX.

Maartje Nevejan (Are you there?) er en prisvindende, hollandsk filmskaber med en baggrund i teater. Hendes værker udforsker og udtrykker de poetiske og rå kvaliteter ved virkeligheden, og i hendes nyeste film ‘Are you There?’, der får verdenspremiere på CPH:DOX, portrætterer hun epilepsi på hendes markante poetiske vis. I København fra 25.-28. marts.

 

Justice

Henry Singer (The Trial of Ratko Mladic) er en amerikansk instruktør og producer, blandt andet kendt for den prisvindende film ‘9/11 The Falling Man’ (2006) og ‘The Blood of The Rose’ (2009). I København fra 20.-23. marts.

Charles Ferguson (Watergate) er en amerikansk instruktør og producer, kendt for film som Oscarvinderen ‘Inside Job’ (2010), Oscarnominerede ‘No End in Sight’ (2007) og senest den ultimative gennemgang af ‘Watergate’. I København fra 23.-27. marts.

Jonas Bruun Nielsen (Humanity on Trial) er en dansk filminstruktør og producer. Han har tidligere produceret filmen ‘A Year of Hope. ‘Humanity on Trial’, hans første lange dokumentarfilm, får verdenspremiere på CPH:DOX.

Rachel Leah Jones (Advocate) er filmproducer og instruktør fra USA, opvokset i Tel Aviv. Hendes socialt og politisk engagerede dokumentarer har særligt fokus på Israel og Palæstina. I København fra 23.-26. marts.

Philippe Bellaïche (Advocate) er en prisvindende fransk filmfotograf og har stået bag kameraet for bl.a. Avi Mograbi, Arnon Goldfinger og Shimon Dotan. ‘Advocate’ er hans instruktørdebut, i samarbejde med Rachel Leah Jones. I København fra 23.-26. marts.

Nanna Katrine Hansen (Cast Away Souls) er en dansk instruktør, blandt andet kendt for dokumentaren ‘Bonya Wangoko’ (2013) og kortfilmen ‘Bulb’ (2010). ‘Cast Away Souls’ får verdenspremiere på CPH:DOX.

Markus Fiedler (Cast Away Souls) er en tysk filmskaber, som blandt andet er kendt for ‘Die dunkle Seite der Wikipedia’ (2015) og ‘Zensur – die organisierte Manipulation der Wikipedia und anderer Medien’ (2017). ‘Cast Away Souls’ får verdenspremiere på CPH:DOX.

 

Special Screenings

Frédéric Tcheng (Halston) er en fransk filmskaber, der fik sit internationale gennembrud med dokumentarfilmen ’Dior and I’ (2014). Nu er han aktuel på CPH:DOX med international premiere på endnu en modefilm ‘Halston’ om det amerikanske modeikon af samme navn. I København fra 22.-30. marts.

Alina Rudnitskaya (School of Seduction) er en russisk filminstruktør og producer og to gange vinder af The Lavr Russian National Award og The White Elephant Award fra Russian Guild of Film Critics. Hendes nye, danskproducerede film får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 22.-26. marts.

Clayton Vomero (Zona) er en amerikansk kunstner og filmskaber, der arbejder med film, fotografi, musik og tekst og udforsker temaer som isolation, åndelighed, tab og minder. ‘Zona’, der er hans første film i spillefilmlængde, får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-30. marts.

John Walker (Assholes: A Theory) er internationalt anerkendt canadisk instruktør og fotograf. Han har blandt andet lavet filmene ‘Pessage’ (2008) og ‘Men of Deeps’ (2003). Den bramfrie ‘Assholes: A Theory’, der er en filmatisering af psykolog Aaron James bestseller får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 20.-31. marts.

Fredrik Wenzel (Charismatic Megafauna) er en svensk fotograf og instruktør. Han har blandt andet filmet Ruben Östlunds Guldpalmevinder ‘The Square’ (2017) og ‘Force Majeure’ (2014). Derudover har han instrueret dokumentaren ‘Broder Daniel Forever’ (2014), ‘Man tænker sit’ (2009) og ‘As We’re Told’ (2017). ‘Charismatic Megafauna’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 27.-29. marts.

Jesper Kurlandsky (Charismatic Megafauna) er svensk instruktør, fotograf og producer. Han har blandt andet produceret ‘Apan’ (2009) og været fotograf på ‘Et hul i mit hjerte’ (2004).  ‘Charismatic Megafauna’ får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 27.-29. marts.

Jean-Michel Vecchiet (Peter Lindbergh – Women’s Stories) er en fransk filminstruktør, som blandt andet er kendt for filmene ‘Basquiat, Une Vie’ (2010), ‘Andy Warhol: Life and Death’ (2005) og ‘Iran: The Hundred Year War’ (2009). ‘Peter Lindbergh – Women’s Stories’ får international premiere på CPH:DOX. I København fra 27.-29. marts.

Dan Reed (Leaving Neverland) er en britisk instruktør som er kendt for en lang række dokumentarfilm, blandt andet’ The Valley’ (2000), ‘Terror in Mumbai’ (2009) og senest årets måske mest stormomsuste dokumentarfilm ‘Leaving Neverland’ (2019). I København fra 22.-24. marts.

 

Inter:Active

Ane Skak (Springet), Danmark, udforsker cinematisk VR-storytelling. Hun arbejdede med VR på DR før hun i 2018 skabte sit eget produktionsselskab Immersive Stories. ‘Springet’ har verdenspremiere på CPH:DOX.

Eliza McNitt (Spheres + Fistful of Stars) er en amerikansk immersive filmskaber og vandt i 2018 The VR Grand Prize ved Venedig FIlm Festival for værket ‘Spheres’, der kan opleves på CPH:DOX tillige med hendes VR-film ‘Fistful of Stars’. I København fra 23.-27. marts.

Uri Kranot + Michelle Kranot (Songbird), Danmark. Uri er filmskaber med speciale i animeret dokumentar og animeret VR. Grundlægger af og underviser på AniDox lab. Michelle er fillmskaber, kunstner og leder af AniDox lab. Sammen med amerikanske Lucy Greenwell har de skabt værket ‘Songbird’.

Shezad Dawood (Leviathan) er en britisk kunstner og arbejder med film, maleri, neon, skulptur, ord og VR i sine historier om fortid, nutid og fremtid. Således også i det maritime værk ‘Levithan’, der får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-27. marts.

Harmke Heezen + Mike Robbins (The Master’s Vision) er Berlin-baserede instruktører og producerer i deres eget kreative studio for dokumentar, VR, AR og interaktivt content, High Road Stories. Sammen har de skabt ‘The Master’s Vision’, som får verdenspremiere på CPH:DOX. I København fra 25.-28. marts.

Diana Schniedermeier (Das Totale Tanz Theater + Das Totale Tanz Theater 360), Tyskland, er CEO for Interactive Media Foundation. Med en baggrund i at rådgive, designe og producere medieprodukter til den digitale verden, fokuserer Schniedermeier på forene den digital og analoge verden.