Kom til verdenspremiere på tre film i hovedkonkurrencen DOX:AWARD!

’In Limbo’
Internettet er menneskehedens hukommelse. Her er al verdens viden lagret i binære koder, og serverparkernes hjernelapper er forbundet af lyslederkabler, der strækker sig i et netværk over hele kloden. Men har internettet også en sjæl? Dette spørger instruktør Antoine Viviani om i filmen ‘In Limbo’. Mød ham til visningen i Grand teatret kl. 21.30.

’Birobidjan’
Byen Birobidjan ligger i Oblast, der i 1934 blev oprettet af Stalin selv som en uafhængig stat for kommunistiske jøder i den fjerneste, østlige del af Sovjetunionen. Filmen er et forsøg på at bevare et sted, et folk og en kultur i en filmisk form. Den vises i samarbejde med Copenhagen Jewish Film Festival. Du kan møde instruktøren til verdenspremieren i dag i Dagmar Teatret kl. 19.00.

‘The Letters’
Mørk, mexicansk film om et politisk justitsmord iscenesat som et sensorisk og psykologisk trip af en anden verden. Bag de mørke, sansemættede billeder ulmer der en barsk historie om en skolelærer og social aktivist, som efter en tvivlsom retssag blev dømt for drabet på fire politifolk i en mexicansk provins. Se ‘The Letters’ i dag kl. 17.15 i Cinemateket, og mød instruktøren Pablo Chavarría Gutiérrez efterfølgende.

Du må heller ikke misse…
‘Town on a Wire’ som foregår Lod, en lille forstad til Tel Aviv. Byen er præget af racisme og vold, og 75.000 muslimske, jødiske og kristne indbyggere lever fra dag til dag og i konstant frygt. Men kan én mand løfte opgaven, at bringe Lod tilbage i balance? Mød instruktøren Uri Rosenwaks i dag til en Q&A efter visningen kl. 19.45 i Empire.
Eller hvad med noget selvbiografisk stand-up med et slidt, gammelt VHS-bånd som eneste rekvisit? Skæv, selvironisk og skarp er ‘Stand by for Tape Back-Up’, som bliver opført i morgen kl. 19.00 i Absalon, hvor du kan møde manden bag – den skotske digter og filmskaber Ross Sutherland. Læs interview med Sutherland her.
Ej heller må du glip af Jacob Holdts genophægning af ‘Amerikanske Billeder’ på Kunsthal Charlottenborg. Læs mere her.

Du kan også stadig få billetter til tre film i Under The Asphalt, The Beach!-serien
Hvad med time / OUT OF JOINT, der spørger om det rent faktisk er muligt at få tiden til at gå baglæns? Spectographies, om en ung mand på spørgelsesjagt i Paris’ gader eller den visuelt stærkeSimulation Beach, om et elite-team af forskere, der skaber kunstige naturkatastrofer?

Skynd dig at køb billet og god fornøjelse!