Ekstravisninger af vinderfilm

Nåede du ikke at se de prisvindende film fra årets festival? Så har du heldigvis muligheden for at opleve dem i biografen i denne uge, når CPH:DOX viser flere af filmene som tog priser og special mentions med sig fra festivalen. Herunder kan du se hvilke film du fortsat kan nå at købe billetter til. God fornøjelse!

Ridge, vinder af DOX:AWARD. Cinemateket d. 01/04

Alting bliver levende i tusmørket i en overjordisk smuk hybridfilm fra den svenske sommer. Visuel kunst møder dokumentarisk sanselighed – men med en mørk kant.

A Moon For My Father, vinder af NEW:VISION AWARD. Cinemateket d. 01/04 

Modigt, råt og performativt videoværk om den iranske kunstner Mania Akbaris førstehåndsoplevelser af både brystkræft og graviditet.

The Men’s Room, vinder af NORDIC:DOX AWARD. Empire d. 02/04 

Et herligt norsk mandskor gør sig klar til varme op for Black Sabbath – og til at synge sidste vers for deres dirigent. En sand publikumsfavorit.

Kabul City in the Wind, vinder af NEXT:WAVE AWARD – Gloria d. 01/04 

En afghansk filmskabers impressionistiske og skævt poetiske film fra en by, hvor livet alt til trods går sin skæve gang.

Push, vinder af Politikens Publikumspris. Grand d. 01/04

Bag om de stigende huspriser og en global boligspekulation i rystende skala. En urban verdensomrejse med et mål om at ændre udviklingen.

Mating, SPECIAL MENTION. Cinemateket d. 01/04 

Sex, venskab, identitet. To unges omtumlede forhold på tværs af online-formater og virkelighedens uforudsigelige opture og nedture.

Midnight Family, SPECIAL MENTION. Gloria d. 02/04 

Et gribende og galgenhumoristisk adrenalin-rush, hvor hverdagens antihelte må træde i karakter, når et helt system kollapser midt i en millionby.

Inland, SPECIAL MENTION. Cinemateket d. 01/04 

Et sensorisk og små-surrealistisk field trip til det store og støvede, indre Spanien, hvor Don Quixote engang drog på eventyr